2013. 04. 26.

Egyél zöldséget okosan


2008. szeptember 6-án került piacra a Flavon max Fogyasztói klub legújabb tagja, a Flavon Green. Miért volt szükség erre a termékre? Mit tudhatunk a hazai, illetve az európai zöldségfogyasztási szokásokról?


Sajnos sok más, táplálkozással összefüggő területhez hasonlóan, itt sem büszkélkedhetünk az átlagosnál jobb eredményekkel. Szemléltetésképpen álljon itt egy táblázat, amely néhány ország lakóinak jellemző zöldségfogyasztási szokásait mutatja be a legfrissebb rendelkezésre álló adatok vonatkozásában:



Jól látszik, hogy mindössze egy olyan ország van (Görögország), ahol nap, mint nap elfogyasztásra kerül az az 500-700 grammnyi zöldség, amelyre szervezetünknek szüksége lenne a megfelelő és egészséges működéshez. Európában a mediterrán országok kivételével szinte mindenhol jóval az elvárható mennyiség alatti a zöldségbevitel.

Ezért gondoltunk arra, hogy itt Európában, szükség lehet egy olyan új típusú étrend-kiegészítőre, amellyel mindenki biztosíthatja a szervezete számára létfontosságú, főként zöldségekben fellelhető hatóanyagokat.

További érvek a Flavon Green fogyasztása mellett:

- Mindannyian tudjuk, hogy a zöldségek rendszeres fogyasztása jó hatással van szervezetünk általános állapotára, ellátja az alapvető és speciális tápanyagokkal, élelmi rostokkal és vitaminokkal. Ennek ellenére nagyon kevesen vannak, akik a minimálisan javasolt zöldségmennyiséget nap, mint nap elfogyasztják. Rohanás reggel és este, napközben valami gyorsan és könnyen fogyasztható – friss vagy alig feldolgozott zöldségekre nem igazán jut időnk, még ha szeretnénk is egészségesen táplálkozni.

- A mai ember szervezete nagyon sok káros hatásnak van kitéve, melyeket egyedül nem képes leküzdeni, ezért a jó minőségű étrend-kiegészítőknek egyre nagyobb szerepe van napjaink táplálkozásában. Az étrend-kiegészítők olyan termékek, amelyekkel megelőzhetjük a nem megfelelő táplálkozásunk miatt esetlegesen kialakuló hiánytüneteket.

- A Flavon Green olyan új, forradalmi módját teremti meg a zöldségfogyasztásnak, amely teljességgel átalakíthatja az eddigi szokásokat. Mindössze egy kanál termék fogyasztásával fedezni tudjuk az ajánlott napi zöldségbevitel jelentős részét.

- A termék garantáltan minőségi alapanyagokból, válogatott összetevőkből készül, ennek köszönhetően magas ásványi anyag, színanyag és vitamin tartalommal rendelkezik.

Ezek után érdemes rátérni az egyik legfontosabb kérdésre: milyen összetevőkből készül a Flavon Green?

Új termékünk koncentrált és egyszerűen fogyasztható, lekvárállagú formában teszi elérhetővé olyan egészséges zöldségek előnyeit, mint pl. a brokkoli, a zeller, a sárgarépa vagy a spenót. A még komplexebb és tökéletesebb hatás érdekében a termék összetevői között megtalálható a méltán népszerű búzafű; napjaink sokoldalú újdonsága, a spirulina alga; a kitűnő antioxidáns hatásairól ismert zöldtea, valamint az évszázadok óta nagy becsben tartott fokhagyma. Számtalan pozitív hatása miatt helyet kapott a termékben a homoktövis, a petrezselyem és a grapefruit is. 

Lássuk milyen fontosabb pozitív hatásai vannak ezeknek a növényeknek: 


BROKKOLI

Ásványi anyagai közül kiemelkedik a kálium, a kalcium, a magnézium, a nátrium, a vas, a cink és a foszfor. 

Gazdag növényi flavonoidokban, indolokban és izotiocianátokban. 

Kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak helye van a különféle terápiás étrendekben. 

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz, ráadásul a többi káposztafélénél könnyebben emészthető formában. Két legfontosabb hatóanyaga a szulforafan és a kampferol.






SPENÓT

A spenót jól emészthető, kalóriában szegény, ellenben vitaminokban és antioxidánsokban gazdag. 

Az egyik legmagasabb K-vitamin tartalmú zöldségünk. Sok luteint, természetes karotinoidot tartalmaz, de gazdag flavonoidokban, klorofillban és folsavban is. 

A spenót kiváló antioxidáns, bioaktív összetevői erősítik az immunrendszert.






BÚZAFŰ

Egyszerre képes szervezetünket táplálni és méregteleníteni, köszönhetően a benne található számtalan hatóanyagnak. 

Gazdag káliumban, kalciumban és magnéziumban, továbbá kiváló forrása a különböző esszenciális és nem esszenciális aminosavaknak, enzimeknek és vitaminoknak. 

A búzafű egyik legfőbb hatóanyaga a klorofill, mely regenerál. Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagok nagy részét képes semlegesíteni.

SPIRULINA ALGA

Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálékkiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. 

Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. 55-67% fehérjét, 10-19% szénhidrátot, 7-15% zsírt, valamint 5-9% ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz.

Rendkívül hatékony azok számára, akik valamilyen hiánybetegségben szenvednek, vagy diéta alatt így akarják bevinni a vitamin és ásványi anyag szükséglet egy részét.



SÁRGARÉPA

A növény fontos biológiai hatóanyaga a béta-karotin, emellett más karotinokat is nagy mennyiségben tartalmaz. 

A sárgarépagyökér flavonoidokat és illóolajat is tartalmaz, melyek szintén nélkülözhetetlenek szervezetünk optimális működéséhez. 

Alacsony energiaértéke miatt szívesen alkalmazzák különféle diétáknál.


ZELLER

A zeller jól ismert gyógynövény, nagy értéke a sok szerves nátrium, de megtalálható benne a kalcium, a foszfor, a vas, a magnézium, a kálium és több nyomelem is. 

A zeller serkentőleg hat a veseműködésre. Flavonoidok és illóolajok jelentős forrása, többféle vitamint is tartalmaz.



PETREZSELYEM

Jellemzően lúgosító hatású a vérre, mely napjaink savas táplálkozása mellett kifejezetten előnyös. 

Gazdag különféle flavonoidokban és illóolajokban. 

Kifejezetten gazdag C- és K-vitaminban.



FOKHAGYMA

Ki ne ismerné ezt a gyógynövényt? 

A népi megfigyelések szerint csökkenti a vér koleszterin tartalmát, rendszeres fogyasztása segít a magas vérnyomás, a szívbetegségek megelőzésében és véd a bakteriális fertőzésekkel szemben. 

A fokhagyma alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Jelentős mennyiségben található meg benne A-, B1-,B2- és C-vitamin. Az immunerősítő hatású flavonoidok és különböző ásványi anyagok szintén számottevő mértékben vannak jelen benne.

ZÖLDTEA

Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a fogszuvasodás kialakulásának kockázata, mert fluorid tartalma erősíti a fogzománcot, csersav tartalma pedig gátolja a szájban lévő baktériumok szaporodását. Segíti a gyomorba kerülő zsírok lebontását. 

A tealevélben több mint tizenöt karotenoid festékanyagot azonosítottak. Ezek a közül a neoxantin, a violaxantin, a lutein és a béta-karotin a legfontosabbak.



HOMOKTÖVIS

Kiemelkedő antioxidáns tartalommal bír.

Gyümölcse gazdag szénhidrátokban, fehérjékben, szerves avakban, aminosavakban és vitaminokban. Cvitamin tartalma a narancs C-vitamin tartalmának a tízszerese, E-vitamin tartalma pedig magasabb, mint a kukoricáé vagy a szójababé. 

Népi megfigyelések támasztják alá, hogy csökkenti a hajhullást és lassítja a ráncok kialakulását.

GRAPEFRUIT

A fürtökben termő gyümölcs alacsony kalóriatartalmú. 

Olyan enzimeket tartalmaz, melyek zsírégető hatásúak az emberi szervezetben. 

Gazdag különféle vitaminokban, többek között kiváló C-, B-, E- és K-vitamin forrás. Jellemző ásványi anyagai: kálium, kalcium és foszfor. 

Nagy mennyiségű rostanyagot tartalmaz, és kiváló hatású gyümölcssavakkal is rendelkezik.




Milyen fontos információkat érdemes még a Flavon Greenről tudni?

A következőkben olyan termékinformációkat tudhat meg, amelyek fogyasztóként vagy terjesztőként is egyaránt kiválóan hasznosíthat. 

Javasolt fogyasztási mennyiség: napi egy alkalommal 1 adagolókanálnyi (6 g) termék elszopogatása lehetőleg az esti étkezés előtt.
A Flavon Green az eddigi Flavon termékekkel (Flavon max, Flavon kids és Flavon max Plus+) nyugodt szívvel együtt fogyasztható.

Ajánlásunk szerint ebben az esetben érdemes a nap első felében a gyümölcsből készült termék (Flavon max, Flavon kids és Flavon max Plus+) napi adagját elfogyasztani, míg az esti órákban a Flavon Green adagolókanálnyi mennyiségét elszopogatni.

A termék nettó tömege és kiszerelése megegyezik az eddigi termékekével.

Kartonnyi termék (4 üveg) vásárlása esetén annak tartalma Flavon max, Flavon kids, illetve Flavon Green termékekből tetszőlegesen keverhető.



Flavon Green – Egyen színt az életébe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése