2013. 05. 28.

Egyszer volt, hol nem volt - A kút

Egyszer egy hatalmas varázsló el akart pusztítani egy egész királyságot, Ezért megmérgezte a kutat, ahova inni jártak az emberek. Aki ivott a vízből, az megőrült.
Másnap reggelre az egész lakosság ivott a kútból, és mindenki megőrült, a királyi család kivételével, mert nekik saját kútjuk volt, amelyhez nem fért hozzá egy varázsló. 




A király aggódott népéért és próbálta kormányozni őket: egy sor biztonsági és egészségügyi rendeletet hozott. De a rendőrök és a felügyelők Szintén ittak a mérgezett vízből, így hát értelmetlennek tartották a király rendeleteit, és nem voltak hajlandóak betartani őket. Amikor a lakosság értesült a király rendeleteiről, mindannyian egyetértettek abban, hogy a király megőrült. Ezért ír ennyi sületlenséget. Összegyűltek hát a palota előtt és teli torokból kiabálva követelték, hogy mondjon le. 

A király elkeseredett, és kész volt elhagyni a trónt, de a királynő megállította, mondván:

- Most odamegyünk a kúthoz és mi is iszunk belőle. Akkor Olyanok leszünk, mint ők.

És így is lett: a király és a királynő ittak az őrület vizéből, és nyomban bolondságokat kezdtek beszélni. Az alattvalóik pedig meggondolták magukat: olyan bölcs királyuk van - miért ne kormányozhatná Továbbra is az országot? Az országba visszaköltözött a nyugalom, a király pedig békében uralkodott élete végéig.






Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése