2013. 06. 07.

A 7 legfőbb akadály a siker felé vezető úton

Ha egy autóúton vezetsz, mindig figyelned kell az úttorlaszokra, hiszen nem akarsz semmibe sem beleütközni és megsérülni. Ugyanígy kell figyelnünk a siker felé vezető úton is. Tisztában kell lennünk azokkal az akadályokkal, amelyek távol tarthatnak a célunktól! És melyek a legveszélyesebb útakadályok? Íme:

Félelem

A siker egyik legnagyobb ellensége. Ha a félelem behálóz és fogságba ejt, sosem fogod tudni megvalósítani álmaidat. Ezért szembe kell néznünk félelmeinkkel, meg kell ismernünk és el kell hárítanunk azokat, hogy aztán álmaink megvalósításán tudjunk dolgozni. A félelem legyőzése és a továbblépés új területek és új elképzelések felé – ez teszi elérhetővé a sikert. Te mitől félsz? Neked milyen félelmet kell legyőznöd ahhoz, hogy képes legyél megvalósítani álmaidat?

Ha rájöttél, hogy mitől félsz, azonnal tégy egy olyan lépést, ami rácáfol félelmedre. Ha megteszed az első lépést a jó irányba, máris szembenéztél a félelmeddel, és ezáltal le is győzöd azt.

Apátia

Az embereket valójában az tartja vissza a sikerességtől, hogy nincs elég energiájuk a következő szintre lépni. Miután elérnek egy olyan pontra, ami elég kényelmesnek bizonyul, leheverednek egy életre szóló pihenésre! Ne légy közönyös, haladj tovább! Vedd rá magad, hogy állj ismét talpra és mozogj!

A kitartás hiánya

Sokszor azért veszítjük el a versenyt, mert azt be sem fejezzük. A siker legtöbbször a legélesebb kanyar vagy a legmeredekebb hegy után következik. Tarts ki, ez a legfontosabb. Haladj tovább. Még egy hegy. Még egy kanyar! Az ingatlaniparban azt mondják, hogy a három legfontosabb tényező a „fekvés, fekvés, fekvés”. A siker három legfontosabb tényezője a „kitartás, kitartás, kitartás”.

Pesszimizmus

Azt mondják, hogy azt tudod elérni, amiben hiszel. Kérdezd meg magadtól, hogy miben hiszel. Optimistának vagy pesszimistának tartod magad? Ha te magad sem hiszed el, hogy el tudsz érni valamit, akkor nem fogod elérni. Ha pesszimista vagy, mindig igazolni fogod tetteidet, és ösztönösen elásod magad. Fejleszd az optimizmusod. Derítsd fel a lehetőségeket, hogy hogyan lehetnél sikeres. A felelősség nem vállalása Az egyik nap egy rendőrt kísértem, aki két rabot vitt a bíróságra. Útközben a rabok folyamatosan magyarázkodtak, hogy miért nem cselekedtek úgy, ahogy a bíró elrendelte.

Miután kitettük a rabokat, azt mondtam a rendőrnek, hogy a sikertelen emberek hasonlítanak a rabokra: nem vállalnak felelősséget az életükért. Felelős vagy. Ha elfogadod ezt a tényt, úton vagy a siker felé. Nem megfelelő emberek társasága Környezetünk nagyon könnyen befolyásolhat. Ezért fontos,
hogy olyanokkal lógjunk, akik ösztönöznek minket ahelyett, hogy visszafognának! Milyenek azok az emberek, akikkel körülvetted magad? Kiváló emberek, akik biztatnak és megerősítenek a sikerkeresés útján? Ha nem, akkor lépj tovább!

Vízió hiánya

A sikeres emberek már hónapokkal vagy évekkel korábban előre látják sikerüket. Megvan az a képességük, hogy előre tekintenek, látják a jövőt, és elképzelik, hogy milyen jó dolgok fognak bekövetkezni az életükben, a családjukban és a munkájuk terén. A vízió hiánya egy hatalmas útakadály. Ülj le, és képzeld el a jövőt – és valósítsd is meg!

Mindehhez sok sikert kíván:
Chris Widener






Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése