2013. 06. 03.

Jim Rohn: Légy különleges

Amikor elérkezettnek látod az időt arra, hogy szembenézz az élet negatív jelenségeivel és legyőzz mindent, ami visszahúz, tedd fel ezt a kérdést: mit tehetsz a mai nappal kezdődően azért, hogy megváltoztasd a dolgokat?
Mit tehetsz a gazdasági káosz idején? Mit tehetsz, amikor már minden elromlott? Mit tehetsz, ha már kifogytál minden pénzedből, nem érzed jól magad, és mindentől keserű szájízed van? Mit tehetsz? 

Hadd fogalmazzam meg először általánosan. Attól függetlenül, hogy mi történik körülötted, teljesen elképesztő dolgokat vihetsz véghez. Az emberek lenyűgöző, hihetetlen dolgokra képesek, még a leglehetetlenebb vagy legborzalmasabb körülmények közepette is. 

Íme a válasz, hogy miért képesek az emberek lenyűgöző dolgok megvalósítására: mert ők maguk is lenyűgözőek. Az emberi faj különbözik minden más teremtménytől. Ha egy állat gyomos kertbe keveredik, kikerülvén is gyomos kertet hagy maga után. Azért, mert állat. Ez azonban nem igaz az emberekre. Az emberek képesek a gyomok helyébe akár rózsakertet is varázsolni. 

Az emberek képesek a semmiből valamit, fillérekből vagyonokat, katasztrófából sikert kovácsolni. És azért tudnak ilyen lenyűgöző dolgokat véghezvinni, mert ők maguk is lenyűgözőek. Próbálj meg mélyen magadba nézni, és ott további lenyűgöző emberi adottságokat fogsz találni. Ott vannak, és csak arra várnak, hogy felfedezd és hasznosítsd őket. 

A benned rejlő adottságok segítségével mindent, amit csak szeretnél, képes vagy a magad javára alakítani. Én pedig csak bátorítani tudlak, hogy megtedd, hisz képes vagy változtatni. Ha nem tetszik valami, mert nem a kedved szerint alakul, változtass rajta! Ha valamiből nincs elég, változtass! Ha valami nem jó neked, változtass rajta. Ha valamiben nem leled örömöd, változtass rajta! Mától kezdve soha többé nem kell ugyanolyannak lenned! Ha nem tetszik a jelenlegi címed, hát változtass rajta — Te nem egy fa vagy! 

Ha van valami, ami lázba hozhat, az éppen az a képességed, hogy meg tudod valósítani az elérni kívánt céljaidat, és a rossz dolgokból képes vagy sikert kovácsolni. Ez igazán izgalmas!

Sikeredben bízva, 
Jim Rohn







Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése