2013. 06. 04.

Jim Rohn: Olvass el minden könyvet

Az összes könyvet, amely olyan gazdaggá, egészségessé, boldoggá, erőssé, sokoldalúvá és sikeressé tehet, mint amilyen lenni akarsz, már megírták. 


Különféle emberek, olyanok, akiknek hihetetlenebbnél hihetetlenebb élettapasztalataik voltak, vagy akik fillérekből építettek fel hatalmas vagyonokat, vagy olyanok, akik bukást követően lettek igazán sikeresek, vették az időt és a fáradtságot, hogy leírják és így megosszák velünk tapasztalataikat. Felajánlották nekünk bölcsességüket és tudásukat, hogy okuljunk és ihletet merítsünk azokból, és hogy azokhoz igazíthassuk életfilozófiánkat. Tapasztalataikra, meglátásaikra alapozva igazíthatunk egyet a vitorlánkon, és ha szükséges, megváltoztathatjuk terveinket, hogy elkerülhessük azokat a hibákat, amelyeket ők elkövettek. Bölcs tanácsaik segítségével átalakíthatjuk akár az egész életünket.

Fotó: www.freedigitalphotos.net

Minden nézőpontot, amire szükségünk lehet, megfogalmaztak már mások. Tudva, hogy létezik ez a kincs, hogy le van írva minden információ, ami megváltoztathatja és jobbá teheti az életünket, a vagyoni helyzetünket, a kapcsolatainkat, az egészségünket, a családunk életét és a karrierünket, érdemes feltenni magunknak azt a kérdést, hogy az utóbbi 3 hónapban hány könyvet olvastunk.

Miért nem olvassuk el azokat a könyveket, amelyek akár az életünket is megváltoztathatják? Miért panaszkodunk, miközben mégsem teszünk semmit? Miért átkozzuk az eredményt, ha közben tápláljuk az okot? Mivel magyarázható, hogy a lakosság alig néhány százaléka jár könyvtárba - bár az ott lévő könyvek választ adhatnak minden sikerrel és boldogsággal kapcsolatos kérdésünkre? Azok, akik jobb életre vágynak, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne olvassák el azokat a könyveket, amelyek a legnagyobb változást hozhatnák életükbe. Az el nem olvasott könyvek nem segíthetnek!

Nem lehet az a kifogásunk, hogy a könyvek túl drágák! Ha valaki azért nem vesz meg egy könyvet, mert túl magasnak véli az árát, nézze meg, hogy milyen drágán megfizet majd azért, hogy nem vette meg. Meglátja majd, hogy mennyire megfizet folyamatos és hosszan tartó tudatlanságáért!

Nagyon kis különbség van azok között, akik nem tudnak, illetve nem akarnak olvasni. Mindkét állapotnak tudatlanság lesz az eredménye. Azoknak, akik elkötelezték magukat a személyes fejlődésük mellett, le kell dönteniük minden önmaguk által felállított korlátot, meg kell változtatniuk olvasási szokásaikat, és meg kell tanulniuk értően olvasni. Számtalan olyan tanfolyam van, amely arra tanít, hogy legyünk értő olvasók, és a könyvtárak polcain könyvek ezrei várják, hogy elolvassák őket. Olvasás nélkül nem lehet az átlag fölé emelkedni. Nem engedhetjük meg, hogy bármi is közénk és az életünket megváltoztató könyvek közé álljon.

Ha minden nap olvasunk egy kicsit, rövid idő alatt juthatunk rengeteg értékes információ birtokába. De ha nem szánunk rá időt, ha rendszeresen nem veszünk kézbe egy-egy könyvet, akkor a tudatlanság gyorsan beszivárog, és betölti az űrt. Azoknak, akik jobb életre vágynak, először jobb emberré kell válniuk. Állandóan azon kell dolgozniuk, hogy tökéletesítsék magukat, és kialakítsanak egy harmonikus életfilozófiát, hogy aztán filozófiájuk alapelvei szerint éljenek. A rendszeres olvasás egy nagyon fontos lépcsőfok a helyes életfilozófia megalapozásában. Véleményem szerint ez az egyik alapkövetelménye a siker és boldogság elérésének.


Sikeredben bízva, 
Jim Rohn





Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése