2013. 06. 08.

Antioxidáns, fiatalító, hidratáló

A málna az évek során bebizonyította, hogy nem kizárólag gasztronómiai szempontból remek választás, hanem az arcápolásban is hatékony segítség. A legtöbb bőrrel kapcsolatos problémára remek gyógyír, akár külsőleg, akár belsőleg használod.



A boldogasszony csipkéjének is nevezett málnát elsősorban lekvárként és szörpként, valamint sütemények alapanyagaként szokták a nagymamák felhasználni, pedig a gyümölcs létjogosultsága a szépségápolásra is kiterjed.

A belsőleg és külsőleg egyaránt bevethető piros finomság antioxidáns- és C-vitamin-tartalmának köszönhetően gátolja a bőr öregedését, kisimítja a ráncokat, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni hidratáló hatásáról sem, amit magas víztartalmának köszönhet.

Leszámol a szabadgyökökkel

A piros bogyós gyümölcs színét az úgynevezett antociánok adják, melyek fő feladata, hogy leszámoljanak a káros szabadgyökökkel, amelyek többek között a ráncok kialakulásáért is felelősek. Nyáron ez különösen fontos szempont, hiszen az erős napsugárzás remek táptalaja a szabadon mozgó oxigénatomoknak, így azok még inkább elszaporodhatnak a szervezetedben.

A málna ebben az esetben belsőleg nyújt hatékony segítséget. Idényben próbálj napi tíz dekagrammot megenni a lédús gyümölcsből, ezzel nem csak a C-vitamin-szükségletedet fedezheted, de a szabadgyökök kialakulását is meggátolhatod.

Megfiatalít

Antioxidáns-tartalma csak egy a sok jótékony hatás közül, melyet a málna rejteget. Sokan elfeledkeznek arról, hogy a bogyós gyümölcs C-vitamin-tartalma kiemelkedő, márpedig a vitamin alapját adó aszkorbinsav az egyik legfontosabb tényező az öregedésgátlásban.

Az anyag a kötőszövetet rugalmassá és feszessé varázsolja, ráadásul szintén szerepe van a szabadgyökök elleni harcban. A málna rost- és a magas víztartalma pedig segít a szervezetnek megszabadulni a bent rekedt salakanyagoktól, melyek fáradttá és petyhüdté teszik a bőrt.

Vigyázz a bőrödre!

Ha előre gyártott kozmetikumot vásárolsz, számolnod kell azzal, hogy az összetevők között mesterséges anyagok is feltűnnek.

Ápol és hidratál

A napsugárzás könnyen kiszáríthatja a bőrödet, nem beszélve arról, hogy ha nem fogyasztasz a meleg időben elég folyadékot, akkor a kötőszövetek elvesztik rugalmasságukat. A málna belsőleg méregteleníti a szervezeted, külsőleg pedig segít a bőr hidratálásában, ebben magas víztartalma játszik fontos szerepet. Mindemellett azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a málna gyulladáscsökkentő hatással is bír, így a következő pakolást akár pattanásos bőrön is bátran használhatod.


Fél marék málnát egyszerűen törj össze villával, adj hozzá egy evőkanál mézet vagy kevés kefirt. Keverd össze az alapanyagokat, kend fel a pakolást a megtisztított bőrre, majd 15 perc után mosd le. Ne feledkezz meg a hidratáló krémről!

Forrás: www.femina.hu





Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése