2013. 06. 08.

Narancsbőrgyilkos nyári gyümölcsök

A narancsbőr sok nő életét megnehezíti. Kortól és testalkattól függetlenül bárkinél előfordulhat, de egy biztos, a finomított élelmiszerek, a cukor, a tartósítószerek és a különböző adalékok rendszeres és nagy mennyiségű fogyasztása elősegíti megjelenését, a narancsbőr ugyanis a lerakódott méreganyagoktól alakul ki

Szerencsére megfelelő mozgással, masszázzsal, no és persze táplálkozással sokat lehet rajta segíteni. Az alábbi gyümölcsök fogyasztásával nem csak a narancsbőr tűnik el szépen a bennük található értékes tápanyagoknak és bioflavonoidoknak köszönhetően, de szervezetünkbe is sok-sok vitamint, ásványi anyagot, és rostot juttatunk, melyek nagyban segítik a megfelelő emésztést is. Az igazi jó idő és vele a strandolás sajnos még várat magára. Így viszont van időnk igazán formába hozni magunkat, újjávarázsolni és feszesíteni bőrünket, amiben az alábbi gyümölcsök is segítenek.


Cseresznye




A korai cseresznye már elérhető a piacokon, de az igazi szezon még csak most kezdődik. Együnk napjában többször cseresznyét, így például reggel a müzli vagy joghurt mellé, ebéd után desszertként, és az esti nassi helyett is inkább ebből csemegézzünk. 

Mivel könnyen emészthető, fogyasztása este sem okoz problémát, sőt! érdemes belőle étkezések előtt is csemegézni, hiszen serkenti az anyagcserét. 

Magas víztartalma hidratálja a szervezetet és bőrünket is, ezáltal segíti a méreganyagok távozását.


Szeder




Már a szeder is megjelent a piacokon, ha megunnánk a cseresznyét - de hát nem lehet -, akkor felválthatjuk szederrel is napi gyümölcsadagunkat. 

Az egyik legjobb salaktalanító alapanyagként tartják számon, jól hidratálja szervezetünket, bőrünket, és simává, feszessé varázsolja. 

Lédús gyümölcs és rostokban is gazdag, mely nagyban segíti az emésztést, valamint a méreganyagok távozását. 

Antioxidáns-tartalmának köszönhetően véd a korai öregedéstől is. 


Piros szőlő




A szőlő is rendkívül lédús gyümölcs, ezért nagy szerepe van szervezetünk hidratálásában. Emiatt a nyári időszakban kifejezetten fontos alapanyag a konyhában. 

Fogyaszthatjuk önmagában, vagy salátákhoz adva is, igazán pikáns ételeket készíthetünk vele. 

Antioxidáns- és flavonoid-tartalma véd a korai öregedéstől, és segíti a sejtek újjáépülését. 

+1 tipp

Ha szeretnénk igazán hatékonyak lenni, együnk a gyümölcsök mellé gabonaféléket is, főként a köles, a hajdina és a barna rizs segít a szervezetben lerakódott méreganyagok eltávolításában. Készítsünk belőlük salátákat, vagy együk párolt, sült, grillezett zöldségek mellé.






Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése