Divat és a rossz szokások miatt majdnem kétszer annyi az "életmód"-rák. A mértéktelen napozás, a dohányzás és az alkohol tíz év alatt negyven százalékkal emelte az életmóddal kapcsolatos rákos megbetegedések számát Nagy-Britanniában.
A szervezet antioxidánsokkal való folyamatos ellátása igen fontos, amiben a táplálkozásnak, a megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerek elfogyasztásának szerepe igen jelentős A hat tagot számláló Flavon termékcsalád természetes anyagokból, magas antioxidáns tartalmú, sötét bogyós gyümölcsökből és zöldségekből készül, melyek az emberi szervezet számára is könnyebben és hatékonyabban hasznosíthatóak.
2013. 07. 11.
Egészséges gyerek – egészséges felnőtt
Mitől bio a bioélelmiszer? És miért fontos ez? A XIX. század végéig a táplálkozás elsősorban mennyiségi kérdés volt. Az akkori ismereteink szerint, elegendő volt, ha mindennap biztosítottuk a szervezet számára a megfelelő kalóriatartalmú ételeket.
Háborús időkre jellemző betegségeket okoz a helytelen táplálkozás
A rossz táplálkozási szokások nyomán az utóbbi években olyan háborús betegségek szaporodtak el a brit gyerekek körében, mint a skorbut vagy az angolkór. Pedig most lenne lehetőség egészségesebben étkezni.
2013. 07. 04.
Egyél szivárványt
Az egészséges táplálkozás egyik alapelve, hogy együnk naponta 4-5 adag zöldséget és gyümölcsöt. A következőkben az is kiderül, mi a jelentősége a zöldségek és gyümölcsök színének.
A rák és a cukorbaj az új pestis
Táplálkozás és nem fertőző betegségek címmel tart miniszteri konferenciát Bécsben július 4-5-én az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO). Bár az emberiséget történetének legnagyobb részében járványok fenyegették, ma a nem fertőző, krónikus betegségek törnek előre.
2013. 07. 03.
Aphrodité gyümölcse
Zeusz felesége Héra, a női főistenség, aki a házasság, a termékenység és hűség megtestesítője volt, tulajdonságait erre a szép növényre is átruházta. Ezért a gránátalmát neki szentelték, mivel termésében nagyon sok mag fejlődik, ami a termékenységet jelképezi. Születése és földi vándorútja ősi, földöntúli mesék ködébe vész.
2013. 07. 02.
Tanultál belőle...?
„A bölcs ember más hibájából tanul, az okos a sajátjából, a hülye pedig még abból se.” – tartja az örökbecsű. Nyilvánvalóan mindannyian szeretnénk az első körbe tartozni, de vajon komolyan fontolóra vesszük-e a nálunk tapasztaltabbak intelmeit?
2013. 06. 28.
2013. 06. 21.
Extra terhelés a hőség: így alkalmazkodhatunk hozzá
A napok óta tartó kánikulában már nem csak a nappalok, az éjszakák sem hoznak felfrissülést. Egyre többeket érint ez a humánmeteorológiai helyzet, alapvető fontosságú tehát a tudatos életmód. Humánmeteorológia.
2013. 06. 20.
Hazánk a legkövérebb nemzetek között
Rémisztő adat - hazánk a világ 10 legkövérebb országai közé tartozik a Bloomberg legfrissebb felmérése szerint.
2013. 06. 19.
Fájdalomcsillapító helyett...
A meggyel nincs mindenki jó barátságban, főleg az édesszájúak. Régen a cseresznye mostohatestvéreként emlegették, és legyen bármennyire is megérve, úgyis picit csókra húzza a szánk. De a meggyes pitét mindenki imádja!
2013. 06. 18.
Gránátalma (Punica granatum)
Héberül ןומיר , arabul رُمَّنا , törökül nar – ez a gránátalma, mely a világ minden részén egyet jelent a bármikor fogyasztható frissítő és tápláló gyümölcscsel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)