2013. 05. 25.

Idényre fel! - Együnk gyümölcsöt

Az idény zöldségek, gyümölcsök fogyasztása az egészséges táplálkozás egyik alapja. Karban tartani testünket és lelkünket nem egyszerű. Nem mindegy, hogy mit eszünk, mit iszunk, milyen mozgásformát végzünk és mikor.
Az egyénre szabott életmódot mindenkinek saját magának kell kikísérleteznie, de természetesen nem árt, ha tisztában vagyunk néhány alapszabállyal, mely általánosan érvényes az egészséges életmódot kedvelőknél.

Valakinek a citromkúra, valakinek a vegán életmód jön be, valakinek a futás, valakinek az úszás a megfelelő mozgásforma ahhoz, hogy olyan életformát alakítson ki, melyben jól érzi magát a bőrében. Azonban egy dologban biztosan egyet értenek a szakértők, olyan táplálkozást érdemes folytatni, függetlenül attól, hogy vegán, vegetáriánus, vagy egyszerűen csak diétás étrenddel szeretnénk megtámogatni a fogyókúránkat, mely idény zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz, hiszen ezzel több szempontból is jót teszel a környezettel és egészségeddel.



Az idénynövényeket nem kell távoli országokból, több ezer kilométer távolságból importálni, megspórolva így a hosszú szállítás okozta környezetszennyezést. Vásárlásukkal a helyi termelőket támogatod és az idényüket élő zöldségeket és gyümölcsöket nem kell mesterséges szerekkel és mesterséges fénnyel mesterségesen érlelni, nem kell éretlenül leszedni, "mert majd úgyis megérik a hosszú út alatt", hanem természetes körülmények közt tudnak növekedni és így sokkal több lesz bennük a tápanyag és a vitamin.

Az www.azenpiacom.hu hazánk legjobb termelői gyümölcseit és zöldségeit, egészséges alapanyagait, ételeit szállítja házhoz, hetente egyszer. A legjobb minőségű, válogatott termények, friss pékáru, tészták egyenesen a termelőktől és készítőktől érkeznek. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy élelmiszereik minőségi alapanyagokból készüljenek. A termékek adalékok és tartósítószerek nélkül készülnek, csomagolásuk környezetbarát, így biztosítják a teljes és egészséges étkezést és a diéta, vagy a választott életformához legjobban passzoló étrend alapanyagait.

Fontos, hogy idény zöldségekkel és gyümölcsökkel dolgozik, így júniusban már biztosan számíthatunk eperre, cseresznyére, málnára, ribizlire, sárgabarackra, spárgára, cukkínire, spenótra, újburgonyára. Fontos kihasználni a tavaszi és a nyári évszak ízkavalkádját, mivel az elkövetkező fél évben mintegy húsz-harminc friss idényzöldség jelenik majd meg a piacokon. Nincs is jobb, mint friss gyümölcssalátával kezdeni a napot!



A gyümölcsök, zöldségek szerepe egészségünk megőrzésében, a krónikus (pl. szív- és érrendszeri, daganatos) betegségek elkerülésében kiemelten fontos. Mérsékelt energia-, zsír-, és szénhidráttartalmuk segíti az ideális testsúly elérését és fenntartását. Bőséges vitamin, ásványi anyag és antioxidáns, valamint alacsony nátriumtartalmukkal hozzájárulnak szervezetünk optimális működéséhez.

Nagy rosttartalmuk segíti emésztőrendszerünk megfelelő működését, hozzájárul egyes daganatos betegségek, illetve a zsírok, a koleszterin felszívódásának gátlásán keresztül a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Jelentős víztartalmuk segíti a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát. Hosszasan sorolhatnánk még az idény termékek előnyeit, de egy dolgot biztosan javaslunk, napi fél kiló gyümölcs és garantáltan hozzájárultunk szerveztünk tökéletes működéséhez. Természetesen a mozgást sem szabad feledni, hiszen ezzel lesz teljes az egészséges életmód.

Forrás: karpatinfo.net



Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése